muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
рецензии

Jakob Dylan – Women + Country

2.7.2010Columbia / Sony (42:53)

Въпреки заглавието си, новият албум на Дилън младши няма много общо с кънтрито – cъс сигурност не и на пръв подлед, по-скоро съществува необходимост да се разкаже една история…
В албума „Country” усещането за интимност присъства във всеки един тон – но музиката не се покрива с нашите представи за кънтри, тя се смесва и с други влияния. Тук е мястото да кажа, че Дилън е успял да сътвори шедьовър, като е съчетал в едно усещането за доверие и поверителност на споделянето с неговата общовалидност и съвременния му изказ. Същевременно с това като че ли всичко е изпято само за вас насред множеството почитатели. Благодарение на продуцента и изключителния музикант Tи Боун Бърнет албумът има камерно (но не и сънливо) звучене. След всяко прослушване се разкриват нови пластове, изпъкват нови закачки в аранжиментите – и то въпреки относително скромния изпълнителски състав. Албумът не е праволинеен, приятни изненади внасят например „Lend A Hand”, напомняща подхода на Том Уейтс, или касовият хит в стила на Джони Кеш „They´ve Trapped Us Boys”.
Мисля, че след прослушването на „Women + Country” Боб Дилън трябва да се гордее със сина си. Всъщност този албум е страхотен!

Най-добро: например „Everybody Hurting”
Звучи като: много интимно

Автор: Йозеф Рауволф

точки
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/recenzii/Jakob-Dylan-Women-Country~02~юli~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.