muzikus.bg на facebook
Muzikus.bg homepage
рецензии

Teresa Acquaviva – The Songs from the Border

29.3.2010AMAdea Records (22:08)

Още едно интересно заглавие от разнообразния и изпълнен с качествена музика каталог на AMAdea Records (поздравления за прекрасния мастъринг на Любомир Йорданов – AMAdea Sound) – те ни представят мини албума на американската певица и пианистка Teresa Acquaviva от Вашингтон, която започва своята музикална кариера на 7-годишна възраст, наричайки първите си произведения „own little songs”. По-късно пише музика за новините на местната кабелна TV, а като студент композира и псалми. За съжаление нямаме повече инфо за професионалните занимания на „ocean new-age” дамата, но и това кратко вълшебство, наречено „The Songs from the Border” е достатъчно, за да ни вземе в плен на ефирната звукова вълна, излязла изпод мекия и меден глас, пръстите и сърцето й! Седемте нежно-провлачени композиции предлагат най-доброто в стила + едно особено, меланхолично настроение, което те отнася на несъществуващи дори и в мечтите и сънищата места. Дори и често повтарящият се, хипнотичен мотив на пианото по-скоро те „дрогира” неусетно и изкусително, отколкото да подразни с присъствието си във всяко, халюциниращо съзнанието, късче музикална приказка!
Прекрасна феерия от клавир, пиано и „примамливи” ефекти задвижват това светло пътешествие през собствените ни фантазии (по нещо много напомня интрото в „Lord of the Dance”), а „щафетата е поета” от оптимистичния вокален разказ, придружен от семпли пиано-украшения и заглъхващи в далечината синтетични ритми. Ситуацията се променя за малко с леко позабързания и почти мрачен инструментал „Меgiddо” и се развива (и разлива) в почти класическото по своята същност „Shalindra’s Dream” (също инструментал). „Sunset” продължава тенденцията на блажени и релаксиращи пиеси, които те освобождават от негативното напрежение и те карат да се усещаш по-човек от останалите! Стигаме и до „Sacret Lament” – прочуствено обръщение, сякаш към… самия Господ Бог! И подобаващият край идва с „Hatikva”, една истинска и искрена молитва! За Любов и Щастие!
Понякога не е нужно надълго и нашироко да се обяснява какво е искал (и какво e успял) да каже авторът. Eто например тук за около 22 минутки чуваме и виждаме толкова много, представяме си и съпреживяваме най, най-невъобразимите и съкровени мигове… и всичко благодарение на таланта! Талантът на една музикална „мъченица, облякла греховете си” в ноти!

Автор: Иван Апостолов


точки
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/recenzii/Teresa-Acquaviva-The-Songs-from-the-Border~29~mart~2010/
 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.