muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
статия

барабаниВтори Workshop на Drumcenter – София

31.3.2010 | секция: за музиканти - статии

Това е събитие, което българският музикант отдавна очакваше. Центърът е основан на 15.02.2009 г. в София, кв. „Бенковски" с идеята да бъде място за срещи и постепенно прераства в школа. Основателят – Румен Миневчев, инсрументалист с многогодишен опит в чужбина, ученик на италианския виртуоз-барабанист Джанлука Гарсия, решава да направи училище за музиканти в България по западен образец, позовавайки се на познанията си за правилата в музикалния бизнес в Европа. За съжаление, посещаемостта е все още слаба, въпреки желанието ни такъв тип изяви да се популяризират, защото всички, и особено начинаещите барабанисти, имат нужда от комуникация с по-напреднали от тях – в полза на общото ниво за България. Това би спомогнало за създаване на едно добре организирано музикално общество, където всеки да споделя развитието си. В първия Workshop (проведен на 20.12.2009 г.), колегите са успели да почерпят знания от Венко Поромански (група Те).Второто издание се проведе на 27.03.2010 г., в което лекторът Деян Драгиев-Даката (Panican Whyasker, Babyface Clan, Phuture shock, Sekta, Ревю) показа и обоснова пред участници и ученици на школата някои свои идеи. Той изсвири три парчета на Panican Whyasker, представящи го в най-типичната му светлина, и както сам каза: „Аз не съм особено солистичен тип барабанист и свиря основно в аранжимент – за мен това е най важно! Винаги изхождам от музиката, в която свиря, а не сядам просто да упражнявам рудименти." Базата на училището разполага с много добре акустично звучащо помещение и втори сет барабани, на който посетителите могат да посвирят с водещия в края на лекцията или да зададат своите въпроси. В кредитите на центъра е преди всичко това, че успява да изведе младите барабанисти от репетиционните в подходяща среда за обмяна на информация и опит. В очакванията и амбициите на организатора Румен е да се излезе от сферата на интернет вербализацията на барабанистичната техника в света на реалното свирене и музикален напредък.

Автор: Георги ВарамезовОнлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/za-muzikanti-statii/Vtori-Workshop-na-Drumcenter-Sofiya~31~mart~2010/
 

Mнение

общ брой: 1

Beti  BRAVO

     
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.